Design a site like this with WordPress.com
Get started

How it started… And how it’s going…

Het is 2022. Het jaar van de ad hoc beslissingen die kort na het nemen van de beslissing een ramp lijken, maar die uiteindelijk, tot nu toe, stuk voor stuk beter zijn dan we ooit hadden durven dromen..

En dat allemaal midden in de verbouwing van ons huis..

Zo hebben we er sinds maart 2022 “ineens” een hondje bij. Puk. Met 8 weken is ze van de Roemeense straat geplukt, in een Roemeens asiel terecht gekomen en met 4,5 maand was ze, 2 weken nadat we aangaven wel meer informatie te willen over “zulke hondjes”, ineens van ons…

Als ik dit schrijf is ze 1,5 jaar oud, volledig geaard in Nederland, lieve/irritante zus van Willem en lopen zij en ik fanatiek rond op de hondenclub. Puk is een geluk… dus!

En dan dus ons Caravontuur. Het plan was om NA de verbouwing eens te gaan kijken voor een caravan. (NB: het is nu begin mei 2023 en we zijn nú bijna klaar met de verbouwing… )

Tot we in juli 2022 een advertentie zagen van een caravan die alle opties had die we wilden én betaalbaar was want dat laatste was sinds de Coronacrisis ook een dingetje. Iedereen wilde een caravan dus de prijzen die mensen ervoor vroegen/vragen; absurd!

We zijn gaan kijken en een paar weken later was ze van ons! een mooie Bergland caravan van 2010. Op maat gemaakt voor de mensen van wie wij hem hebben gekocht. O.a. inclusief:

  • Mover
  • Automatische schotel
  • Levelsysteem
  • Airco

Nadat we hem gekocht hadden en op naam hadden gezet zouden we hem korte tijd later ophalen. Er was nog iets kleins dat de zoon van de oude eigenaar graag wilde repareren. Top!

In die tussenperiode ontdekten wij dat we helemaal niet met deze caravan mochten rijden! We hadden een BE-rijbewijs nodig! Weer lekker voorbereid zul je denken… yep!

Dus “even” dat rijbewijs halen. Ja niet dus… Het CBR had wachtlijsten tot 6 maanden… Een tijdje rondbellen leerde dat er in Arnhem een rijschool zit die vrijgekomen plekjes opkoopt, en zo kon ik snel terecht en had ik uiteindelijk in september 2023 gelukkig mijn BE! We kunnen op pad!

Slecht weer, de verbouwing en nog 250 goeie smoezen zorgden ervoor dat we niet meer weg zijn geweest. We hebben de caravan nog één keer gezien toen we de op Marktplaats gekochte inboedel én onze nieuw gekochte tafel en andere spulletjes naar de stalling gingen brengen.

En nu schrijven we begin mei 2023. Bijna een jaar later! En we hebben onze eerste vakantie geboekt met de caravan! We gaan het Hemelvaart weekend ein-de-lijk eens kijken wat we gekocht hebben!

Lees je mee? Ik hoop dat dit blog een mooi naslagwerk wordt van het opbloeien van de relatie tussen ons en de caravan met daarna vooral mooie reisverhalen.

AdvertisementBlog at WordPress.com.

%d bloggers like this: